Bierlokaal De Luifel

Over ons

Bij De Luifel draait alles om gezelligheid zonder tijd. Graag doen wij een tikkeltje ouderwets; hollandse bordspelletjes en hitjes uit de vorige eeuw zijn voor ons dagelijkse kost.

We hebben een jong en enthousiast team dat jou graag helpt met het kiezen van je volgende biertje. Bij De Luifel kun je terecht voor een goede lunch, een borrel, een dansje en (personeels)feesten op maat.

Onze geschiedenis

De geschiedenis van De Luifel en het bijbehorende pand zijn een beetje een mysterie. Zeker is dat het gebouw en zijn luifel al honderden jaren de Neude een stukje mooier maken. Het houtwerk aan de voorgevel is namelijk al op tekeningen uit de 18de eeuw te zien. 

Al meer dan veertig jaar lang vloeit er bier vanuit dit mooie pand. Daarvoor was het in de twintigste eeuw een overdekte fietsenstalling, opslagplaats en een bodehuis. Dit laatste is een plek waar vracht werd verdeeld onder verschillende vervoerders. De linkervoordeur van het pand gaf vroeger toegang tot een klein arbeidershuisje. Deze ruimte is nu de binnenbar en het magazijn van de kroeg. Je ziet de bewoners in klederdracht trots voor hun deur staan. De foto dateert uit 1876. 

Op één van de foto's zie je de vorige eigenaar Rien. Hij staat naast zijn vader, van wie hij de kroeg overnam. Sinds 2017 is De Luifel het eigenzinnige zusje van haar grote buurman De Beurs. 

Onze brouwers