Bierlokaal De Luifel

Onze brouwers

Bij De Luifel zijn we trots op ons mooie Utrecht. Dat is één van de redenen waarom wij met groot plezier samen werken met lokale bierbrouwers.

Zo drink je bij ons het beste van eigen bodem! Kijk op de kaart of De Luifel Untappd pagina voor al onze bieren. 

Brouwerij Eleven

Bij deze Utrechtse brouwerij staat samenwerking centraal: samen een mooi bier brouwen is hun passie. Passie, ambitie en overtuiging; de basisingrediënten van een avontuur met als doel heel veel verschillende bieren te vieren. De smaken van Brouwerij Eleven lopen dan ook uiteen van zachte, fruitige NEIPA’s tot een barrel aged barley wine waar je u tegen zegt, een pikzwarte stout of juist een sour voor in het zonnetje!

Brouwerij Eleven heeft verschillende specials en collabs met andere brouwerijen die wij bij De Luifel graag aan jullie laten proeven.

VandeStreek

De broers Sander en Ronald van de Streek startten in 2010 met hobbybrouwen in een flat in Kanaleneiland. Dat deze hobby volledig uit de hand is gelopen kunnen we inmiddels wel zeggen. VandeStreek bier is één van de grootste onafhankelijke brouwerijen van Nederland. Ook over de grenzen wordt vandeStreek steeds bekender en inmiddels exporteren ze naar meer dan 22 landen.

Met een heerlijke core range en vele geweldige specials vinden wij het bij De Luifel erg leuk om deze Utrechtse bieren te serveren!

De Kromme Haring

Deze Utrechtse brouwerij volgt Engelse en Amerikaanse brouwtradities. Brouwmeester Stephen Grigg, gepromoveerd bioloog, brouwt al sinds 1992 als huisbrouwer en sinds een paar jaar vanuit de Europalaan.

De Kromme Haring is een stoer bedrijf dat het brouwen zowel tot een kunst als een exacte wetenschap verheft. En zo hoort het! Experimentele maar niet per se moeilijke bieren - het toegankelijk maken van onverwachte smaken is juist waar hun kracht ligt.

Oproer Brouwerij

Oproer is een creatieve, maatschappelijk betrokken, prijswinnende brouwerij uit Utrecht. Bij Oproer houden de brouwers van hop, dikke stouts en experimenteren zij ook graag met vatrijping, wilde gist, bacteriën en fruit in hun RUIG serie. In totaal hebben zij in de loop der tijd al zo’n 200 verschillende bieren gemaakt!

Bij De Luifel hebben we altijd meerdere Oproer bieren op de kaart en met veel plezier er ook al vele liters van gedronken.